JAK SI VYKOUZLIT SVATBU NA MÍRU?

IVANKA & LONGY

Prožij: koncept, organizace, dekorace, květiny
Fotograf: @marketavlasata
Dnes vám budeme vyprávět pohádku o tom, jak se láska, kterou dáváte svému okolí k vám opět vrátí v podobě různých malých zázraků. Poradíme vám, jak vytvořit osobitou svatbu ušitou přesně na míru. A poodkryjeme, jak moc máte mít jasnou vizi o vlastní svatbě, pokud byste s námi (nebo i jinou pomocí stejného ražení) rádi začali spolupracovat. I jak vymyslet, aby z toho vzešla ta kýžená originalita po které všichni lačníme, ale snadno nám proklouzne mezi prsty ve vlnách trendů a sociálních sítí.
Často se nás ptáte, jak se připravit na naši první schůzku. Jestli už mít připravený v hlavě nějaký koncept nebo jestli nevadí, že už máte vybraných pár svých srdcových dodavatelů? S námi je to takhle; nebojíme se ani jednoho ze scénářů. Jestli-že jste vyloženě organizační typ, milujete se rochňat v barevné paletě a svatebního fotografa máte vysněného už od patnácti a zkrátka nejraději byste se v plánování svatby koupali od rána do večera, jenže prostě nemáte těch deset rukou, abyste to všechno stihli a tak potřebujete jen pomoc od někoho, komu můžete věřit při plánování a kdo vám pomůže zajistit den D tak, abyste vy měli čas si ho jen užít, tak jsme tu pro vás. Dáme hlavy dohromady, naladíme se na vaší vlnu a zařídíme, co je třeba. Převezmeme od vás komunikaci s dodavateli, které už máte zasmluvněné a doladíme s nimi detaily tak, aby vše hrálo jako celek.

 ALE jestli-že jediné co víte je, že se chcete vzít a přece právě proto, že vůbec nevíte, jak by to mělo vypadat, píšete nám, tak nemějte vůbec žádný strach.

Když jsme se poprvé potkali s Ivankou a Longym, bylo vidět, že ještě vůbec nevědí, jak by jejich svatební den a vizuál téhle svatby mohl vypadat a že budeme mít poměrně volné ruce. Zároveň jsme ale věděli na první dobrou (a to se potvrdilo!) že jsou to oba výrazné osobnosti, které mají rozhodně co říct. Ať už slovy, nebo právě svým společným dnem. A tak jsme se začali pomalu poznávat. Protože to je přesně ta cesta, kterou jdeme, pokud nám necháte volné ruce. Roli svatební organizátorky a designérky nevnímáme tak, abychom uplatňovaly vlastní představy o svatbě (naštěstí teď už můžeme říct, že jsme si ty svoje odškrtly a některé z nich rozhodně nebyly tak promakané, jako děláme ty vaše, znáte to - kovařovic kobyla…:D). Zkrátka skládáme vaše svatby tak, abychom do nich společně promítli něco z vašich charakterů, zájmů, společných zážitků nebo snů. My se tomu pak snažíme dát neotřelou vizuální podobu, která nebude jen slepě sledovat trendy, ale zároveň bude moderní a svěží.


Do svatby Ivanky a Longyho jsme protkali magii jim vlastní, něco z Ivanky princeznovského světa, něco z jejich oblíbené fantasy literatury, něco z kouzel samotného vesmíru. Nedrželi jsme se žádné striktní předlohy, která by nás svazovala v doslovnosti a to je také to, co vám doporučujeme. Vytáhněte si z toho, co rádi podnikáte, čtete, kde rádi cestujete, prostě to vaše gró a namíchejte svůj vlastní lektvar. Takhle nikdy nemůžete šlápnout vedle. Pokud chcete drobnou radu ohledně vizuálu, z tohodle vašeho koktejlu inspirací stačí použít drobné prvky, které fungují dohromady. Nezapomínejte, že svatba není přehlídka vašich nápadů, ale to správné umění je propojit vaší myšlenku přes dekorace, catering, výběr hudby, tradice … Styl svatby udáváte třeba i tím, co bude k obědu, nebo jaké šaty obléknete. Tady zase něco ze soudku udržitelnosti - nepotřebujete tuny dekorací a záplavu živých květin, aby měla svatba styl. Naopak se zaměřte na věci, která na vaší svatbě chcete a přemýšlejte, jak je přizpůsobit k obrazu svému.


Příběh Ivanky a Longyho se tak odehrával pod tmavě modrým nebem plným hvězd a psal se jazykem starých knih. Občas jste mohli zahlédnout nějakou tu okřídlenou zlatonku. Kolem svatebčanů pobíhali jejich psi a vládla úžasná atmosféra. Pohoda tohodle páru je nakažlivá a byla radost být toho všeho součástí. Bylo to asi nejvíckrát, co nám někdo z hostů nabízel na svatbě pomoc - s nošením těžkých věcí, no, v podstatě s čímkoliv. A že práce bylo požehnaně musíme zmínit ještě v jedné příhodě z této svatby, která byla zakončena takovým malým zázrakem:


Představte si, že už máte perfektně nazdobené stoly. Krásná slavnostní tabule, prostřeno, bílé ubrusy, PAPÍROVÉ květiny, knihy… už jste téměř v cílové rovince, nevěsta se chystá, všechna místa nazdobená, zbývá jen poslední kontrola. No a najednou se spustí liják, jakože opravdu né pouhý déšť, ale úplné lány vody tekoucí všude kolem nás. Což by asi ani tolik nevadilo, květiny u obřadu to vydrží a jinak máme všechno pod střechou. Hostina je přichystaná v prosklené zastřešené terase. Jenže, to by nám majitele nesměli zapomenout říct, že ta střecha nějak netěsní a ony lány vody netečou už jenom kolem nás, ale přímo doprostřed toho všeho - na nás, na podlahu, na nazdobené stoly. Extrémně rychle stěhujeme, chytáme do kýblů a vytíráme. Situaci se nám podaří zachránit. Ale jsme trochu zklamané, že obřad proběhne v takovém lijáku. Zvažujeme přesun nebo deštníky. A pak najednou zničehonic, jako když utne, doslova pár minut před obřadem vychází slunce a déšť ustává. Princezna Ivanka kráčí suchou nohou uličkou ke svému princi.


Co z tohoto příběhu plyne? Hned tři věci. Zaprvé: Nebojte se udělat si svatbu absolutně podle svého a ne podle očekávání okolí, Zadruhé: Je dobré mít na svatbě někoho, kdo vám bude pár minut před obřadem chytat do kýblů proudy vody tekoucí ze střechy. A je fajn, když to nebudou třeba vaši svědci nebo rodiče. I proto je dobré mít na svatbě koordinátory, protože nikdy nevíte, co se může stát a v tom ideálním případě se o tom ani vy samy nemusíte během svého svatebního dne dozvědět :D A za třetí: Zázraky se dějí.


Ivanko a Longy, děkujeme za důvěru a úžasnou atmosféru během celé naší spolupráce a přejeme vám plno magických okamžiků i na cestě životem.

Holky z Prožij
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram